Zelf gemaakte kombucha drank met vanille en bramen
Heb je zelf kombucha gemaakt en wil je hier een verfrissende draai aan geven? Met dit recept maak je een heerlijk verkoelend drankje voor in de zomer én het is ook nog een super gezond en lekker! Dit recept is op basis van zelf gemaakte kombuchadrank, vanille extract en bramen. De kombucha met vanille extract en bramen is een echte aanrader om een keer te proberen!
Zelf kombucha maken
Om deze gezonde versie van frisdrank te maken heb je natuurlijk je zelf gemaakt kombucha drank nodig. Maak eerst een batch kombucha drank zonder smaak volgens het basisrecept. Bij de tweede batch voeg je de smaak aan je komboecha drank toe. In dit recept is dat de smaak vanille en bramen.
*Hier kun je het kombucha basisrecept nog een keer bekijken.
Wat heb je nodig voor dit kombucha recept?
- 850 ml van je zelf gemaakte kombucha drank
- Één halve theelepel vanille-extract (verkrijgbaar bij de supermarkt)
- Een trechter
- Twee glazen beugelflessen met een inhoud van 500 ml
- 30 ml water
- 50 gram bramen
- 5 gram biologische suiker
De bereidingswijze van dit smaakvolle kombucha recept
Met dit recept kun je +/- 1000 ml kombucha drank maken. Heb je dit recept al een keer gemaakt en is dit je goed bevalen? Dan kun je natuurlijk ook alle ingrediënten in de juiste verhouding verhogen om meer kombucha drank te maken.
- Om te beginnen zetten we een pannetje op het vuur met daarin de bramen, het water en de suiker, warm dit rustig op en blijf af en toe roeren tot het een ‘papje’ is geworden. Vervolgens moet je dit laten afkoelen naar kamertemperatuur.
- Nu pakken we de twee beugelflessen en de trechter erbij, Verdeel de halve theelepel vanille-extract over de twee beugelflessen, en doe dit ook met het ‘bramen papje’ en je eerste batch van het kombucha basisrecept. Zorg ervoor dat je de flessen niet helemaal tot de rand vult, laat een paar centimeter vrij aan de bovenkant.
- Zet de flessen vervolgens op een droge en dronkere plek in huis en laat ze 4 tot 9 dagen staan op kamertempratuur. Let hierbij wel op dat het belangrijk is om de gassen van de kombucha drank af en toe te laten ontsnappen. Maak de beugel van de fles elke 10 – 12 uur even open. Zo voorkom je dat de beugel vanzelf open springt, of erger nog, dat de fles knapt. Dit zou natuurlijk zonde zijn van de drank en tijd die je erin hebt gestoken.
Wil je een andere smaak aan je zelf gemaakte kombucha toevoegen? Bekijk dan eens een de andere smaakvolle kombucha recepten.
Heb je zelf een lekker kombucha recept en wil je dit graag delen met de andere bezoekers van de website? Mail je recept naar info@kombucharecepten.nl