Wil je een keer een andere smaak aan je kombucha drank geven? Dan is dit recept echt een aanrader! We gaan weer richting de zomer, en dat betekent dus ook tijd voor lekkere zoete aardbeien. Aardbeien zitten vol met antioxidanten zoals vitamine C, super gezond dus! Voeg ze toe aan je kombucha drank en je hebt een heerlijk gezond drankje voor op een warme dag!

Zelf gemaakte kombucha drank

Om de lekkere kombucha aarbeien drank te maken heb je eerst een batch nodig zonder toegevoegde smaak. De eerste batch kun je maken volgens het basisrecept. Wanneer je deze batch gemaakt hebt kun je verder gaan met onderstaande recept.

*Hier kun je het kombucha basisrecept nog een keer bekijken.

Zorg dat je onderstaande producten in huis hebt voor dit kombucha recept

  1. 4 glazen beugelflessen van 500ml
  2. 2 liter kombucha drank uit de eerste batch
  3. Een trechter
  4. 200 gram verse aardbeien, het liefst biologisch
  5. 20 gram biologische suiker
  6. 100ml water

*Dit recept is gemaakt naar aanleiding van 2 liter zelf gemaakte kombucha drank. Natuurlijk kun je de verhoudingen naar wens aanpassen.

Hoe bereid je dit lekkere drankje?

Zoals eerder al vermeld kun je met dit recept beginnen wanneer je één batch van het kombucha basisrecept hebt gemaakt. Wanneer je eerste batch klaar is kun je smaak gaan geven aan je tweede batch. Natuurlijk kun je dit recept ook gebruiken als je bijvoorbeeld al vijfde batches normale drank hebt gemaakt, dat wordt je zesde batch dus met een smaakje.

  1. We beginnen weer met een pannetje op laag vuur, hier voegen we het water, de aardbeien en de suiker aan toe. Warm dit rustig op en zorg ervoor dat je goed blijft roeren. Wanneer dit een ‘papje’ is geworden laat je het vervolgens afkoelen naar kamertemperatuur.
  2. Pak vervolgens de beugelflessen en vul deze elk met ongeveer 300ml kombucha drank die je hebt van je vorige batch. Verdeel vervolgens ‘het papje’ met de aardbeien over de vier beugelflessen. Let op dat je de flessen niet helemaal tot de rand van de flessen vult. Het vullen van de flessen kun je doen met behulp van de trechter.
  3. Doe de beugelflessen dicht en zorg ervoor dat deze op een droge en donkere plek komen te staan. Zorg ervoor dat de flessen op kamertemperatuur blijven. Laat de flessen ongeveer 4 tot 5 dagen staan, zo krijg je het beste resultaat.
  4. Maak de flessen elke 12 uur even open, anders kunnen de gassen niet ontsnappen en kunnen de flessen knappen en dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen.
  5. En nu de laatste stap, genieten van een lekker glas kombucha aardbeien drank!