Kombucha met gember en sinaasappel

Het is lente! Dat betekent steeds meer zon en dus ook tijd voor een lekker verfrissend drinken. Dit is hét moment om je eigen kombucha drank te brouwen met een verfrissende smaak! Vandaag daarom een recept met sinaasappel en gember.


Zelf gemaakte kombucha drank met sinaasappel en gember

Maak van je kombucha drank je eigen gezonde frisdrank! Je kunt helemaal zelf bepalen welke smaak je kombucha drank krijgt, je kunt verschillende ingrediënten toevoegen aan je gefermenteerde komboecha. Bijvoorbeeld bramen, vanille, fruit of kruiden. In dit recept voegen we er sinaasappel en gember aan de kombucha drank toe. Zo maak je een lekker verfrissend drankje voor op een warme dag.

*Hier kun je het kombucha basisrecept nog een keer bekijken.


De benodigdheden voor dit kombucha recept

  1. Twee glazen beugelflessen
  2. Een trechter
  3. 700 ml zelf gemaakte kombucha drank
  4. 200 ml vers geperste sinaasappelsap
  5. Twee theelepels geraspte gember


Bereidingswijze kombucha drank met sinaasappel en gember

Je kunt met dit recept beginnen wanneer de eerst batch van je kombucha drank klaar is. Deze eerste batch moet je maken op basis van het kombucha basisrecept. Wanneer je eerste batch klaar is kun je starten met de tweede batch en hier een smaak aangeven. Wil je meer van deze lekkere en gezonde frisdrank maken? Dan kun je alle ingrediënten naar verhouding verhogen.

  1. Doe in elke beugelfles 350 ml kombucha drank uit je eerste batch, 1 theelepel met geraspte gember en 100 ml vers geperste sinaasappelsap. Zorg ervoor dat je de flessen niet helemaal tot de rand vult, laat een paar centimeter vrij aan de bovenkant. Je kunt de beugelflessen vullen met behulp van de trechter.
  2. Doe de beugels van de flessen dicht en zet de flessen op een donkere plek in huis, je moet ervoor zorgen dat de flessen op kamertempratuur blijven. Laat de flessen 3 tot 4 dagen staan voor het beste resultaat, hoe langer je de flessen laat staan hoe bruisender de komboecha drank wordt.
  3. Zorg ervoor dat je de flessen elke 10 – 12 uur even open maakt. Zo zorg je ervoor dat de gassen kunnen ontsnappen. Wanneer je dit niet doet heb je de kans dat de flessen knappen, en dit zou natuurlijk zonde zijn.



Wil je nou een andere smaak proberen? Bekijk ook eens de andere smaakvolle kombucha recepten.

Heb je zelf een lekker kombucha recept en wil je dit graag delen met de andere bezoekers van de website? Mail je recept naar info@kombucharecepten.nl