Kombucha met kersen en Earl grey en boordevol vitamine!

Wil je vitaminebommetjes toevoegen aan je kombucha drank? Dan is dit recept met kersen en Earl grey echt is voor jou! In kersen zitten vooral veel vitamine A en C en ze bevatten de mineralen koper en kalium. Dat biedt bescherming tegen hartritmestoornissen en zorgt ervoor dat je bloeddruk omlaag gaat.

Kombucha basis

Om de kombucha met kersen en Earl grey te kunnen maken heb je eerst een batch nodig van de kombucha drank waar geen smaak aan toegevoegd is. Deze ”naturel kombucha drank” kun je volgens het kombucha basisrecept maken. Met het kombucha startpakket van Mani Vivendi heb je alles bijdehand om te beginnen met kombucha maken. Wanneer je de kombucha drank gemaakt hebt kun je verder gaan met onderstaand recept om een lekkere en gezonde frisdrank te maken.

* Hier kun je het kombucha basisrecept nog een keer bekijken. Let Op! Gebruik in plaats van groene en/of zwarte thee de Earl grey thee.

Om te beginnen heb je nodig:

  1. 1,5 liter zelf gemaakte kombucha drank zonder smaak
  2. Een trechter
  3. Vier glazen beugelflessen met een inhoud van 500 ml
  4. 500 ml ongezoet kersensap of 100 gram verse kersen.
  5. (Indien je verse kersen gebruikt moet je er ook nog 200 tot 300 ml water aan toevoegen)

De bereiding:

Als je je eerste batch kombucha drank zonder smaak af hebt kun je beginnen! Wanneer je bereiding klaar is heb je een lekkere en gezonde frisdrank die bomvol met vitamine zit en je hebt een lekker verfrissend drankje voor een warme zomerdag!

  1. Om te beginnen pakken we de glazen beugelflessen, zorg dat je deze van te voren even omspoelt zodat er geen vuil in zit. Verdeel vervolgens de 1,5 liter kombucha drank van je eerder batch over de 4 flessen, dus ongeveer 350 ml per fles.
  2. Nadat je de beugelflessen hebt gevuld met kombucha drank kun je de kersensap of de verse kersen in de fles gaan doen. Verdeel de kersensap weer over de 4 flessen, dus ongeveer 125ml per fles. Wanneer je met verse kersen werkt adviseer ik je om de kersen even doormidden te snijden zodat ze makkelijker in de fles passen en dan kun je de kersenpit eruit halen. De kersenpit bevat de giftige stof cyanide, en dit wil je natuurlijk niet in je gezonde kombucha drank hebben! Wanneer je de kersen hebt toegevoegd kun je de fles afvullen met water, houdt bovenin ongeveer 2,5 cm ruimte.
  3. Doe vervolgens de beugels van de flessen dicht en zet de flessen op een donkere droge plek in huis waar het op kamertemperatuur is. Laat de flessen 1 tot 3 dagen staan voor het beste resultaat.
  4. Maak de beugelflessen wel even elke 12 uur een keer open, zo zorg je ervoor dat de gassen kunnen ontsnappen en dat de flessen niet knappen.

Ik hoop dat je geniet van deze kombucha drank met kersen! Mocht je een andere smaak willen proberen dan kun je een van de andere recepten proberen.

Heb je zelf een lekker kombucha recept en wil je deze delen met andere kombucha liefhebbers? Mail dan je recept naar info@kombucharecepten.nl